Nattens tur blev riktigt lyckad. Gav bland annat toapapper, ett gäng olika ostar och lite dramatik. Vi kom i nästan perfekt tid till en av butikerna som stänger sent. Lite tidiga. De anställdas bilar och vaktbilen stod kvar. Så vi satt i bilen och väntade ut dem. Medan vi satt där såg vi först en kille och sedan två killar till gå in i soprummet utan att kolla läget innan.

Strax efter kom de anställda ut, hoppade in i bilarna och åkte iväg. Sedan kom vakterna ut, hoppade in i bilen, men åkte inte iväg. Istället parkerade de bredvid oss och tog en fika och rökpaus. När den ena vakten hade mosat i sig halva sin jättemacka kom den första killen ut ur soprummet. Vakterna rusade dit och stoppade honom. De stod och diskuterade hetsigt ett tag. Sedan hoppade killen upp på cykeln och trampade iväg. Ena vakten gjorde en ansats att springa efter, men lät det bero.

Sedan öppnade de dörren i till soprummet där de två andra dumpstrarna var kvar. Den ena vakten drog igen och höll fast dörren medan den andra ringde (förmodligen till polisen). Efter att ha pratat i någon minut öppnade de dörren och släppte ut dumpstrarna (förmodligen för att polisen meddelat att de inte tänkte lägga resurser på att åka till ett soprum och haffa folk som räddar mat). Vakterna åkte och vi kunde till sist sätta igång. Ett bra exempel på varför det är smidigast att vänta tills alla lämnat butiken innan man går in när det går.

Resultatet av turen kommer i morgon.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: