Det finns ju en hel del produkter man ofta hittar och som aldrig är dåliga. Inte så dåliga att de inte går att använda i alla fall. En sådan är vitkål. Vitkålshuvudet på bilden såg inget vidare ut när det hittades, men som alltid med vitkål är det bara att skala av några lager så har man ett perfekt huvud kvar. Och när de är så här stora är det fullt tillräckligt. En annan är lök. Den här gången hade de rensat ut flera kassar lök. De flesta hade ett fult yttre skikt. Men alla blev fina bara man skalade lite. Det konstiga med lök är att det ofta inte går att hitta finare lökar när man handlar på affärer. De yttre skalen är ofta fula. Man undrar ju vad som avgör att vissa ska kastas medan andra blir kvar i lådorna? Samma sak med salladslök. Bara att skala bort det yttersta lagret och klippa bort det yttersta av blasten. Anledningen att det inte görs av personalen är antagligen det låga priset. Det kostar mer att ha anställda som står och skalar än vad man tjänar på det. en av många anledningar till att det måste bli dyrt att slänga mat. Problem som det här kommer aldrig att lösas utan politisk inblandning på ett eller annat sätt.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: