En dramatisk tur som gav en del. Förutom spänningen att se vad man ska hitta när man drar ut så händer det ganska ofta spännande saker. Så mycket som den här gången är dock ovanligt. Turen i förrgår kväll började med att en taxi stod precis framför skåpen med sopkärlen i. Chauffören verkade inte ha några intentioner att flytta på sig, så vi gick dit och satte igång ändå. Han stod kvar med bilen ända tills vi kom till kärlen som nästan slog i bilen när vi drog ut dem. Då åkte han till slut.

När vi körde därifrån började bilen krångla. Hostade liksom till då och då och varvade upp av sig själv. Blev att åka hem och byta bil till en med pyspunka på ena bakdäcket. Funkade bra ändå.

Vid nästa butik blev det polistillslag. När vi kom till ena butiken hade andra dumpstrare redan gått igenom alla säckar, men hade gott om yoghurt över. Så vi tog ett par. Var just på väg att åka vidare när vi hörde två bilar som kom i hög fart och bromsade in vid en annan butik hundra meter bort. Vi tittade dit och fick se en målad polisbil och en civilpolisbil och ett gäng poliser som rusade mot två dumpstrare.

Vi hoppade in i bilen och körde därifrån. Enda vägen bort var vid polisbilarna så vi slängde ner yoghurten på golvet och rullade förbi. Såg hur de två dumpstrarna stod mot väggen och blev visiterade. Kändes som en kraftig överreaktion. Förklaringen kom i Aftonbladet i går. Först hade polisen larmats om att det var inbrott i affären. Sedan visade det sig att dumpstrarna hade rökt på och fått munchies. Det var antagligen ingen slump att de var vid butiken som oftast levererar choklad.

Många fler dumpstrare ute nu än det brukar vara vid påsk. Här i Uppsala åker oftast studenterna hem till familjerna vid högtider. Men nu kan ju många inte åka hem och vad är bättre att göra då än att ge sig ut och dumpstra? Jag var främst ute efter frukt och grönsaker, så för mig blev det en helt okej tur trots den hårda konkurrensen och att vi på grund av bilproblemen inte lyckades vara först på något ställe.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om dumpstring: