Jag äter inte kött själv, men tar hem en del till andra. På slutet har det kommit mer och mer vakuumförpackad köttfärs. Det är en riktigt bra idé. Normalt har ju köttfärs kort hållbarhet. Helt enkelt för att kött som mals får stora ytor för bakterier att växa på och för att eventuella bakterier på ytan på en köttbit blandas ihop och hamnar även inne i färsen. När den förpackas utan luft förlängs hållbarheten rejält. Man undrar ju varför ingen kommit på det tidigare? Kanske för att mer svinn ger mer försäljning? Men nu händer det i alla fall med en del av köttfärsen. För att det ska bli riktigt bra borde även datummärkningen korrigeras från sista förbrukningsdag till bäst före-datum, så att färsen får skänkas och säljas efter datumet. Om inte stället där färsen förpackas håller väldigt dålig hygien så finns det ingen logik i att ha sista förbrukningsdag på produkten. Om det är motiverat bör man överhuvudtaget inte bedriva livsmedelsproduktion där.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn: