Jag har rätt ofta funderat på om det verkligen är värt att frysa in en massa jäst när jag hittat mycket. Det tar ju en del plats i frysen och de kostar typ två kronor paketet. Har ändå blivit så att jag gör det. Vi använder mycket jäst och även om det inte kostar så mycket minskar det ju svinnet och att slippa köpa kan ju betyda att man sparar in en tur till affären. Nu när det är jästbrist för att folk hamstrar är det ju kanon att ha ett lager i frysen också. Jäst fungerar jättebra även om den varit fryst. Det som händer när man tinar upp den är bara att den blir rinnig och kladdig istället för fast, men den jäser lika bra ändå. Ska man bara använda ett halvt paket kan det vara bra att dela på den och stoppa tillbaka den andra halva i frysen dock. Den går inte så bra att spara.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!