Gick förbi den här skylten för ett tag sedan och tog ett foto. Honung är definitivt en av produkterna som borde undantas kravet på bäst före-datum, tillsammans med en rad andra produkter. Det där med 3000 år syftar på att det sägs att det hittats honung i en pyramid  Egypten som fortfarande var ätbar. Det är inte helt omöjligt. Om honung förvaras svalt och med tättslutet lock är den i stort sett odödlig. Förvaras den varmt kan den jäsa. Om det händer går den fortfarande att använda i matlagning. Den kan också skikta sig, men då är det bara att blanda ihop den lite så är den som vanlig igen. Så honung är en till sådan där produkt som aldrig behöver slängas och där bäst före-datumets enda funktion är att uppmana konsumenter att slänga mat helt i onödan.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om mats hållbarhet.