Torrvaror är ju kända är ju kända för att hålla i evigheter efter bäst före-datumet. Undantagen är produkter med mycket fett i som chips, kex och annat. Enligt min erfarenhet kan de börja lukta och smaka lite härsket 1-2 år efter datumet, ibland ännu tidigare. Därför trodde jag inte mycket på den här rostade löken när vi hittade den för fyra år sedan. Den hade nämligen passerat bäst före-datumet med två år redan då. Den var dock okej och de två eller tre påsarna (minns inte) jag tog hem har gått åt i sakta mak. Nu hällde jag över det sista i sista påsen till burken med rostad lök i skafferiet och löken som nu är sex år efter datumet och har legat i en öppnad påse i åtminstone ett av de åren smakar fortfarande bra. Är det någon som förstår varför just det här fettet inte härsknar? För mig är det helt obegripligt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn och hållbarhet!