Paella är ännu en rätt som är väldigt bra ur svinnsynpunkt eftersom det går att ha i lite vad som helst i den. En bra rensa-kylskåpet-rätt alltså. Vad man behöver är bara ett grundrecept och så fylla på med det som man hittat i soptunnorna eller hemma i kylen bara.

 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Olivolja

1 pkt saffran (0,5 g)

3 dl avorioris

7 dl buljong

Sedan kan man ha i nästan vad som helst:

I den här versionen blev det räkor, paprika och zucchini för att det var vad jag hade. Men det funkar ju också med till exempel morötter, blomkål, musslor, kikärtor, bläckfisk, gröna ärtor med mera.

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök, fräs löken i en stekpanna i olivolja tills den mjuknat något.
  2. Ha i ris, buljongen och saffran och låt koka i 20 minuter eller tills riset blivit mjukt och vattnet är borta. (Om riset inte är helt mjukt, ha i lite mer buljong eller vatten och koka en stund till).
  3. Grönsaker som paprika, zucchini kan blandas i 5-10 minuter innan det är klart, hårdare grönsaker som morötter, blomkål och broccoli kan vara ifrån början och förkokta räkor kan vara i sista minuterna bara för att bli varma (de blir sega om de är i för länge).
  4. Servera!

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för fler svinnrecept: