När jag var ute och dumpstrade häromkvällen cyklade jag förbi en Preemmack och slogs av att Preemsymbolen är en isbjörn. Har inte tänkt på det förut, men den stora nosen och de små runda öronen gör att den är betydligt mer lik en isbjörn än en brunbjörn eller svartbjörn. Är inte det jävligt makabert? Att ett av företagen som specifikt jobbar med produkter som leder till att polarisarna smälter och därmed hotar att utrota isbjörnarna har just en isbjörn som symbol? Preem är Sveriges tredje största utsläppare av växthusgaser efter SSAB och Cementa och har planer på att bygga ut raffinaderiet i Lysekil vilket skulle göra att de tog över förstaplatsen. Enligt forskare kan en tredjedel av världens isbjörnar vara borta 2050 på grund av att havsisarna smälter bort. En av orsakerna till det är Preem.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook.