Tillbaka hemma efter semestern cyklade jag ut en liten sväng och kollade ett par butiker. På en av dem verkar det ha varit fest och jag hittade något som jag aldrig hittat förut, nämligen en oöppnad flaska vin. Man börjar ju gärna fundera på hur sjukt samhälle man lever i när det mest rimliga beslutet för en butiksanställd är att slänga en vinflaska som inte ens korkats upp istället för att till exempel spara den till nästa fest. När man slänger en halvfull bag in box med vin (eller som i det här fallet med färdigblandade drinkar) så tänker kanske personen att det blir dåligt (vilket det inte blir på väldigt länge, men det står ju faktiskt felaktigt på lådan att en öppnad förpackning bara håller i två veckor) går det att förstå. Men ingen kan väl tro att en oöppnad vinflaska blir dålig inom kort?