Tigerräkor

Tigerräkor är en produkt som ska undvikas på grund av alla problem odlingarna och fisket för med sig. När tigerräkor trålas upp görs det med bottentrålning som förstör korallrev och dessutom är bara sex procent av fångsten räkorna i sig, resten bifångst av fiskar som slängs tillbaka död i havet. När den odlas gör den det på bekostnad av mangroveskogarna som är viktiga barnkammare för fiskyngel, som skyddar kusterna mot erodering, tsunamis och stormar. Det finns numera miljömärkta tigerräkor, som de vi hittade, men enligt de flesta miljöorganisationer leder de ändå till samma problem, bara i lite mindre utsträckning  Jag skulle aldrig köpa tigerräkor på en affär, men när man hittar dem slängda i affärens sopor vore det förstås idiotiskt att inte använda dem, då är ju all skit de för med sig dessutom helt i onödan.

Den här turen blev det två påsar tigerräkor till mig och bland annat engelsk konfekt, juice, chokladdoppad lakrits, sex påsar Jättesalt, ett paket glassar, apelsinjuice, knäckebröd, en tillbringare, ett vinglas, yoghurt, mjölk, fil, med mera.

2 tankar på “Tigerräkor”

  1. Ett problem här är väl de olika namn som finns på stora räkor. Vannameiräkcor, till exempel, är det detsamma som tigerräkor?

Lämna ett svar