Apelsinerna och klementinerna

Det här med flerpack med frukt och grönsaker blir groteskt tydligt just den här tiden på året när affärerna öser ner nät med klementiner och apelsiner med en möglig och 24 bra i varje i sina sopor. Men det gäller förstås all förpackad frukt och förpackade grönsaker. Påsar med potatis, byttor med tomater, trepack med paprikor och så vidare. Uppskattningsvis skulle 3/4 av svinnet på frukt och grönsaker i butik försvinna om allt såldes i lösvikt istället. Då skulle nämligen nästan bara sådant som blivit dåligt slängas. Nästan allt frukt och grönt vi hittar som är fin är i eller har varit i förpackningar. Så vill man göra något för att minska matsvinnet som privatperson är det att bara handla frukt och grönsaker på lösvikt.

Den här turen var det mest klementiner men också ett par nät apelsiner. Och en del annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.