Positiv läsarrespons är alltid trevligt. Det är precis sådant här jag vill att läsning av Svinnlandet helst ska leda till. Även om faktumet att många som läser den slutar slänga mat på grund av datummärkningen så klart också är kanon.

”Jag fick i december 2018 din bok nertryckt i halsen av en vän som trodde det skulle intressera mig. Hon hade ju helt rätt såklart.

Som liten på 80- och 90-talet fanns inte ekonomiska medel att bli ett bortskämt barn, vilket ledde till ett maniskt dumpstrande, för att finansiera stereoapparater, tv-apparater, knivar, porrtidningar och så favoritfåtöljen som var min trogna följeslagare och extrasäng under ungkarlsåren. (Numera kasserad på min förra frus ultimatumbaserade inrådan)

Efter ett drygt 20-årigt uppehåll satt jag nu två dagar senare med din bok Svinnlandet nyutläst i ena handen, och telefonen med medlemsansökningar till Dumpstringsgrupper på Facebook i den andra samtidigt som jag upplyste min nya fru, som jag har en KÖPT fåtölj med, att matkontot kommer decimeras markant.

Även hon tände till på idén, och nu har vi fullständigt förändrat vårt sätt att se på mat, matinköp, mattillredning och även hur vi konsumerar i stort.

En förändring som legat och pyrt under ytan, men nu, mycket tack vare Svinnlandet som katalysator, fått ny, frisk luft.

Frysen, extrafrysen inköpt på blocket, och förrådet är nu på väg att hålla ett redigt lager med livsmedel till en nära på obefintlig kostnad.

Detta i sin tur, kommer göra det möjligt för mig att lönearbeta en dag mindre i veckan, och istället vara kreativare, lyckligare och vara det på mätt mage.

Tack för inspirationen!

/Magnus”

Min bok Svinnlandet hittar du bland annat här.