Sitter på tåget ner till Värnamo nu och förbereder morgondagens föredrag på Värnamo folkhögskola. Det blir två pass på två timmar, där det ena ska handla om mina dumpstringserfarenheter och hur illa det står till på matsvinnsfronten just nu och det andra om positiva exempel och vad som behöver göras för att Sverige ska lyckas halvera matsvinnet till 2030 som vi bestämt att vi ska göra. För det krävs hårt arbete, men framförallt att politikerna börjar vakna när det gäller vårt näst största miljöproblem och vågar ta obekväma beslut, som att göra det dyrt att kasta mat.

Samtidigt fortsätter föredragsbokningarna för våren bli klara. Nytt är att jag den 16 januari ska prata i Ljungby, vilket betyder att det blir en lite turné med tre datum i Skåne och södra Småland 14-16 januari. Klart också att jag ska prata i Ulricehamn den 4 februari och i Mölnlycke kulturhus 26 februari. Mer är fortfarande på gång.

Här är samtliga klara datum för våren:

Våren 2019:

14/1 Hörby bibliotek

15/1 Hässleholms bibliotek

16/1 Ljungby bibliotek

28/1 Rättviseveckan, Skövde

29/1 Åstorps bibliotek

4/2 Ulricehamns bibliotek

5/2 Bromölla bibliotek

12/2 Kumla bibliotek

25/2 Årsta bibliotek

26/2 Mölnlycke kulturhus

27/2 Falköpings bibliotek

19/3 Mörbylånga, Öland

25/3 Växjö stadsbibliotek

26/3 Broby bibliotek

30/3 Haninge kulturhus

9/4 Staffanstorps bibliotek

16/4 Torsby bibliotek

Intresserad av ett föredrag om matsvinn och dumstring? Läs mer och boka på SAJ.