Utbildning

Utbildning som tar upp miljöproblemen med matsvinnet och vad man kan göra för att minska det behövs förstås i alla led och på alla nivåer. Men det mest effektiva sättet att få ut kunskaperna om mats hållbarhet som är på väg att gå förlorad med den äldre generationen vore att verkligen satsa på det på hemkunskapsundervisningen. Samtliga elever på Sveriges högstadieskolor borde minst en gång ha provsmakat fil som passerat bäst före-datumet med några veckor och övat på att använda sådant som blivit över efter matlagningen och lära sig att grönsaker som börjar se lite vissna och tråkiga ut oftast är de bästa smakmässigt. Istället för en generation som helt tappat all kontakt och all kunskap om livsmedels olika egenskaper skulle man kunna få en generation som har mycket bättre koll än sina föräldrar på det området. Finns det någon anledning till att inte se till att det blir så?

Det här var sista politiska inlägget inför valet. Se till att rösta på ett parti som har en ambitiös klimatpolitik på söndag!