Det börjar kanske bli dags för ett XX antal recensenter kan inte ha fel-inlägg. Återkommer om det. Senast i raden av positiva recensioner är finlandssvenska Vasabladet. Den har inte lagts ut på nätet, men recensenten Cecilia Holmström avslutar recensionen så här:

“”Svinnlandet” är inte bara en bok om Jakobssons upplevelser. Den är mycket mer än så. Han öppnar upp för diskussion om bland annat  hygien, hälso- och jordbruksfrågor, livsmedelsregler, kundbeteende och goda exempel. Boken är fylld av fak-ta och siffror. Ingen skön godnatt-läsning kanske, men extremt lärorik också för den som aldrig tänkt börja dyka i tunnorna. Kanske tänker vi efter nästa gång innan vi  ratar en frukt bara för att den har lite konstig form?

Det finns en fascinerande envishet hos Jakobsson, inte bara när det gäller dumpstrandet. Han vill till exempel intervjua klimat- och miljöminister Åsa Romson. Men efter 50 för-frågningar måste han ge upp.

Men försöksåret som dumpstrare förlängdes, och efter två år har han plockat hem varor för 17 000 euro. Och för den som undrar: Jakobsson har aldrig blivit matförgiftad. Men så har han också koll, och sådana tips är boken också fylld av. Läs den!”