Ja, så borde rubriken ha lytt. Istället var rubriken på artikeln “Vittne stängde in misstänkt i container”. En person såg en annan person som rotade i en container vid Hemköp i Fellingsbro. “Vittnet” valde då att låsa in dumpstraren i containern och ringa polisen. Artikeln slutar som en solkenshistoria: “När patrullen kom fram kunde de problemfritt omhänderta den misstänkte. Enligt polisuppgift fanns endast sopor i containern, men en anmälan om egenmäktigt förfarande har gjorts. Mannen, som är en 30-årsåldern, är tillfälligt bosatt i Fellingsbrotrakten.”

Hur är det möjligt att det är en person som räddar fullt ätbar mat från att eldas upp som anmäls, medan galningen som låser in honom i en container går fri. Kan mycket väl ha varit så att dumpstraren var tvungen att dumpstra för att slippa gå hungrig och då blir det bara ännu sjukare. Läs om vansinnet här.