De anpassade annonserna på Google och andra sidor man besöker får ofta lustiga resultat och verkar inte så där jätteeffektiva. Har man nyss köpt en bok bombas man med annonser om den boken en lång tid framöver, som att man skulle bli jättelockad att köpa ett till ex av samma bok.

Att jag får annonser för min bok “Svinnlandet” är förstås inte så konstigt, men på sistone har det plötsligt börjat dyka upp massor av annonser som handlar om varularm och privatdetektiver. Att annonsprogrammen hittat en koppling mellan larm och dumpstring är kanske hyfsat logiskt, men mellan dumpstring och privatdetektiver är ju obegripligt även om det är lite spännande att fundera över vilken nytta man skulle kunna ha av en deckare. Kanske kartlägga affärers svinnmönster så att man åkte dit på de rätta dagarna?