IMG_5524

Betyg: 2

I det avslutande kapitlet i ”Svinnlandet” ställer jag frågan om vi verkligen blir lyckligare av importerad färskpotatis i januari. Ju större utbud affärerna har ju svårare blir det att förutse vad som kommer att sälja och ju mer kastas. En av tjusningarna med färskpotatis är också, enligt mig, att det bara finns undre en begränsad tid. Nu har Felix dock kommit på en smart lösning på krånglet med att spisa färskpotatis mitt i vintern. De fryser ner dem på sommaren och sedan är det bara att koka dem direkt och så vips får man potatis som smakar precis som i juni i januari. Eller?

Hittade en halv säck av den här styggelsen förra veckan och vädret gör ju att de aldrig tinades upp, så vi gav den en chans. Nja, riktigt som nyupptagen färskpotatis var det inte. Snarare som kokt potatis som blivit liggande i köket i tre dagar och blivit mjuk och mosig. Lite besk smak på det och juni har aldrig känts så långt borta.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: