Under mina tio år av dumpstrande har knappt något förändrats. Butikerna slänger lika mycket fin mat och de politiska besluten som skulle ha kunnat minska svinnet lyser med sin frånvaro. ”Dumpstringshandboken” är min reaktion på det. ”Då får väl folk själva gå ut och rädda det som räddas kan”, tänkte jag när jag skrev den.

Och jag kan redan se effekten. Under hösten har mängder av människor hört av sig och berättat att de dumpstrat för första gången och skickat bilder på en massa fina fynd. Många från städer som ansetts omöjliga att dumpstra i eftersom ”allt är låst”. Det gör mig glad. Med ”Dumpstringshandboken” som guide vågar jag påstå att knappast någon stad är omöjlig att dumpstra i.

Den som tycker att jag gör ett bra jobb med ”Dumpstringslyx” och vill att sidan ska finnas kvar får gärna köpa boken. På till exempel Bokus eller Adlibris.