En av böckerna vi hittade senaste svängen till välgörenhetscontainern kändes extra passande. Det kändes lite märkligt att den här boken hade gått mig helt förbi tidigare. Jag brukar ju hålla koll på vad som skrivs i ämnet. När jag bläddrade lite i den var det dock rätt uppenbart varför den inte gjort något större intryck. Den utger sig ju för att vara en kokbok för den som vill minska sitt matsvinn, men är snarare en bok för den som inte kan tänka sig att äta samma mat två dagar i rad. Recepten är upplagda så att det är ett recept som följs av ett annat recept där man kan göra en ny rätt av det som blivit över från den första. Ja, eller så kan man ta det som blivit över till matlåda dagen efter. Då slipper man handla en massa nya ingredienser och “laga om” maten nästa dag. Fast Lantmännen har väl i och för sig inget emot att du köper en massa extra för att “rädda” gårdagens mat, det är ju de som säljer det.