Vi tog en lite längre vända för att hinna kolla lite potentiellt nya ställen. Ett sådant som gav utdelning var ett välgörenhetsställe med second hand-försäljning. Det är ju så att långt ifrån allt som skänks till sådana butiker blir sålt. När man tar en titt i deras sopor är det mer än uppenbart. Bakom den här fanns det tre containrar med olika teman. Den mest intressanta för mig innehöll bara böcker. Eftersom jag är en storförbrukare av deckare i pocket fanns det en hel del intressant.

Jag plockade hem runt femton stycken. Och även några andra intressanta böcker. Senast jag handlade böcker på ett second hand-ställe hittade jag fyra jag tyckte var värda de få kronorna de kostade, så det här utbudet var klart bättre. Dessutom helt gratis. Man kan ju också fundera lite över hur de gör urvalet av det som kastas och det som ställs ut i butiken. En av böckerna jag tog var bara något år gammal och en bok jag hade planerat att köpa. Är man dumpstrare är det ofta bra att vara lite seg med inköpen.  

Resultatet av turen kommer i morgon. Håll utkik!

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: