För ett tag sedan blev jag glad när jag köpte ett paket te från Lipton och märkte att de slutat med plastomslaget runt pappförpackningen. Att ett företag gör om en förpackning så att det blir mindre förpackningsmaterial är kanon. Det är också rätt bra när man gör om förpackningar som tidigare till exempel bestått av både papper och plast, till att bara bestå av plast. Eller bara av papper. Då blir det enklare för konsumenten att sortera. Tyvärr är trenden nu att många företag byter ut delar av förpackningar som tidigare helt bestod av plast, till papper. Som i exemplet på bilden. Konsekvensen blir att många stressade människor sorterar fel eller struntar i att sortera. Och miljövinsten är minimal eftersom det ändå handlar om en engångsförpackning. Det vi behöver göra är att ju minska på engångsförpackningar, oavsett vilket material de består av.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook!