Här är min halva av vad vi tog hem från senaste turen till butikernas sopor. Bland annat frukostflingor, handsprit, mozzarella och massor av frukt och grönsaker. Tidningarna har ständigt nya rubriker om hur mycket matpriserna ökar, men det är ju från en väldigt låg nivå och det märks. För trots de stigande priserna är väldigt få ute och hämtar mat gratis, vilket är lite förvånande. Jag förstår ju att det finns en tröskel till att börja dumpstra om man aldrig har gjort det förut, men i perioder i höst var det riktigt kännbar konkurrens (vilket betydde att vi bara fick med oss ett par IKEA-kassar med mat i var och inte kunde välja och vraka lika mycket).

Och har man dumpstrat förut och vet hur det går till borde inte steget vara så långt. Men trots det har det gått tillbaka till tidigare nivåer, vilket betyder att man träffar på någon enstaka gånger och möts av helt orörda kärl fast man kommer långt efter stängning till populära butiker. För mig är det häpnadsväckande att folk som vet hur det går till väljer att handla maten på affären istället. Det är uppenbart att det är alldeles för billigt att leva som vi gör i det här landet.

Hjälp mig gärna att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: