Här är min tredjedel av vad vi tog hem från senaste turen till soptunnorna. Bland annat vegoburgare, kaffe och en massa godis. De vetenskapliga rapporterna har länge varnat om klimatkrisen länge och nu börjar det bli mer och mer uppenbart att de har rätt och till och med verkar ha underskattat hur snabbt den kommer. Det senaste året har vi sett aldrig tidigare skådade värmeböljor, översvämningar och andra extremväder. Matsvinnet står för tio procent av världens utsläpp av växthusgaser, men trots det hamnar den ofta helt under radaren när det gäller åtgärder för klimatet. Vecka efter vecka fylls containrar av fullt ätbar mat och från politiskt håll görs ingenting fast det egentligen vore enkelt att reglera mycket av svinnet. Som det ser ut kommer prima mat fortsätta slängas hela vägen ner i avgrunden.

Hjälp mig att sprida medvetenhet om det enorma matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: