Min halva av vad den senaste turen gav. Bland annat senap, glögg, pocketböcker och en massa choklad. Choklad är ju ett av livsmedlen som påverkar klimat och miljö mest. Regnskog skövlas för att ge plats åt kakaoodlingar, odlingarna ger övergödning och förorenar vatten och mark med gifter. Dessutom förekommer ofta barnarbete när kakaon skördas. Ändå är choklad väldigt billigt, så billigt att butikerna utan problem slänger mängder varje vecka. En dumpstringsrunda där man inte hittar choklad i någon form är ovanligt. En klimatskatt på livsmedel, där de som har mest påverkan beskattas riktigt högt vore inte dumt alls. Den skulle gärna få vara så hög att det inte längre blir lönsamt att fylla chokladhyllorna med produkter med konstiga smaker som sedan får slängas när ingen köper dem.

Hjälp till att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook (och bjud gärna in dina vänner att göra det med):