Vi hittade två slängda chiliplantor, som antagligen kastats för att de vissnat. Det vill säga att de flesta bladen ramlat av. Själva växten i övrigt verkar det inte vara något fel på och chilifrukterna var helt perfekta allihop. Jag har nu plockat av frukterna, fryst in och klippt ner plantan lite och vattnat, så får vi se om den tar sig på balkongen. Ännu ett exempel på att livsmedelssystemet är helt galet. Självklart är en sådan här planta svår att sälja till fullt pris, men visst borde det ha gått att göra något annat än att slänga den. Åtminstone plocka av chilifrukterna och sälja eller sätta ner plantan till ett riktigt lågt pris, så kunde någon kund ha gjort som jag. Men så länge det är billigt att slänga så kommer det alltid vara alternativet som ligger närmast till hands eftersom det är enklast.

Hjälp mig att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: