Bilden visar min halva av vad vi valde att ta hem från senaste turen. Några burkar smörgåsgurka, Bregott, mjölk och räkor och mycket mer. “Men om svinnet upphör kommer du ju inte kunna hämta gratis mat längre” är en ganska vanlig grej folk säger till mig. När man är ute en smällkall kväll i december skulle det kännas helt okej faktiskt. Även andra gånger skulle jag lätt byta bort gratis mat mot att matsvinnet minimerades. Som det är nu, när jag vet hur det ser ut, känns det inte som ett alternativ att handla all mat på affären istället.

Då ökar ju efterfrågan och ännu mer mat produceras fast det redan uppenbarligen finns ett enormt överflöd. Dessutom skulle jag ju då stödja ett system som är trasigt. Men det vore ju klart bekvämare att gå omkring och shoppa i en varm skön affär. Så jag byter gärna, även om det inte finns mycket som tyder på att det kommer hända inom en överskådlig framtid.

Hjälp mig gärna att sprida medvetenhet om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: