För rätt längesedan nu hittade jag ett gäng paket smör med den lägre fetthalten 60 procent istället för den vanliga på runt 82 procent. Det fungerar ju bra att använda till det mesta man brukar ha smör till. Som att steka i och baka med. Gör man såser fungerar det däremot väldigt dåligt enligt min erfarenhet, eftersom det är omöjligt att få såsen att tjockna ordentligt. Så när jag gjorde en hollandaise var jag tvungen att köpa ett paket smör fast jag redan hade ett helt gäng i kylen. Och så kommer ju frågan: Varför vill någon köpa ett smör med mindre fett i? Om man köper smör så köper man fett. Varför skulle man då vilja ha mindre av det man köper? Vill man ha mindre fett i maten är det väl enklare att ta lite mindre av det vanliga smöret? Eller är det något jag har missförstått?

Gilla Dumpstringslyx på Facebook!