På Arlas Bregottpaket kan man läsa att förpackningen nu har börjat tillverkas av återvinningsbar plast. Det låter ju jättebra. Men det väcker också ett par frågor. Till exempel: Varför har Arla ända fram till nu valt att tillverka paketen med plast som inte går att återvinna? Återvinningsbar plast har ju funnits i rätt många år vid det här laget. Och nästa fråga på det: Varför är det ens lagligt att tillverka förpackningar av icke återvinningsbar plast? Plast som inte går att återvinna, till exempel svart plast, är ett stort problem eftersom den istället för att användas igen eldas upp, vilket gör hela källsorteringen och insamlingen meningslös. Det gör ju också att privatpersoner som källsorterar tappar suget att göra det när de får höra att mycket av plasten ändå inte blir återvunnen. Att förbjuda sådan plast känns som en rätt given åtgärd för lagstiftarna, men som med så mycket annat händer istället ingenting.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om återvinning!