nine brown jet in sky
Photo by Manjunath B on Pexels.com

Det kanske viktigaste när det gäller klimatet för offentliga personer är det symboliska i vad de gör. Det viktiga med Greta Thunbergs segling över Atlanten var ju inte att det såldes en flygbiljett mindre utan signalen den sände ut om hur akut läget är för planeten.

Boris Johnson sänder också ut signaler. Han tog sin privatjet till ett G7-möte i grannstaden för att prata om klimatet. På mötet kom man inte fram till någonting konkret. Och som avslutning bjöd Boris Johnson på en flyguppvisning.

G7-delatagarnas signaler är något otydligare än Gretas. De kan betyda två olika saker. 1. Det löser sig nog. 2. Det är ingen idé att försöka eftersom det är kört ändå. Båda alternativen känns djupt oroande när det är världens mäktigaste personer som står bakom dem.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: