a car parked beside airplane
Photo by Bob Ward on Pexels.com

Det finns undanflykter för politiker som tar flyg till toppmöten. Att mötet är viktigare än vad en passagerare mer på ett flygplan ger för negativa effekter på klimatet. Att planet skulle ha gått ändå. Att det är omöjligt att hinna med alla långväga möten om man inte tar sig dit på fortast möjliga vis. Tar man privatjeten till ett möte där man ska diskutera klimatfrågor är det svårare att komma undan med.

Det planet skulle ju inte ha gått ändå. Om resan dessutom bara är 40 mil lång är det ännu svårare. Hela debaclet skulle dock ha kunnat undvikas om inte Boris Johnson hade postat en skrytbild på Twitter där han står som en superhjälte när han kliver av planet och deklarerar att det nu minsann ska byggas en grönare värld. Med ledare som Boris Johnson är det inte konstigt att världen är på väg rakt ner i avgrunden.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook:

<div class=”fb-like” data-href=”https://www.facebook.com/dumpstringslyx/?eid=ARByY0MHXSRJy8ah5COMgUuKKYbeVNYq3tRJw4WWWzPRl4eEqbIupZuC29nAlAG5CDJ1xZsHWGeAjgee&#8221; data-width=”” data-layout=”standard” data-action=”like” data-size=”large” data-share=”true”></div>