photo of gray and white tabby kitten sitting on sofa
Photo by Tranmautritam on Pexels.com

Den som tänkt skriva en parodi på ett modernt greenwashingföretag kan lägga ner den idén på en gång. När det kommer till Vattenfall kan dikten inte överträffa verkligheten vad gäller dåliga beslut. Jag har tidigare sågat Vattenfall för deras envisa satsningar på kolkraft, deras greenwashing och deras satsningar på ”biobränsle” som leder till skogsskövling. Nu utrotar de katter i Skottland också.

Vindkraft är ju i grunden något bra. Energiproduktion som ger ett många gånger mindre klimatavtryck än de flesta alternativen. Men bara för det måste man ju inte välja att placera vindkraftstornen precis på ett ställe där en tredjedel av Skottlands population av vildkatter (en ras naturligt vilda katter, inte förrymda husdjur) lever. Och när de insett misstaget måste de ju inte fortskrida med de ondsinta planerna.

När skogen skövlas kommer katterna försvinna vilket hotar hela den skotska populationen av vildkatter. Just när man trodde att ett företag inte kunde bli ondare drar de fram ett oväntat nytt kort ur rockärmen på rena Bondskurksmanéret. Det är i alla fall svårt att inte bli lite imponerad av deras påhittighet.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: