Vad är sämre än förpackningar av plast? Svar: Förpackningar av flera olika material som ingen fattar hur man ska sopsortera. Vissa gånger är det lättare än andra att genomskåda när företagens insatser för miljön bara är greenwashing. Som när något som vid första anblicken verkar vara en förbättring, men som man när man tittar lite noggrannare visar sig vara en försämring.

Just nu är det inne att minska på plastanvändningen och Santa Maria drar sitt strå till stacken genom att byta ut halva tortillaförpackningarna till papper. Resultatet blir en förpackning som för att kunna sopsorteras korrekt måste delas i två delar och det är inte enkelt. Om man sliter riktigt hårt går det nästan, men delar av plasten blir kvar på pappret och delar av pappret blir kvar på plasten.

För att lyckas bra måste man alltså antingen klippa eller skära noggrant. Det är i och för sig inget större problem. De allra flesta lär skita i saken och slänga den idiotiska förpackningen i brännbartsoporna istället så går problemet upp i rök tillsammans med den eventuella miljövinsten den minskade plasten gett.  

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: