tasty junk food placed on table
Photo by ready made on Pexels.com

McDonalds jobbar ”löpande för att förbättra” sin källsortering, enligt företagets hemsida. Det låter ju bra. I stora drag borde det där med källsortering vara hyfsat lätt att genomföra. Jag tänker så här: 1. Låta kunderna slänga de olika materialen i olika behållare. 2. Skicka de olika materialen till respektive återvinningsstation.

Steg 1 genomfördes någon gång på 1990-talet och sedan dess har kedjans kunder i över 20 år flitigt sorterat sitt avfall. Men det är något med steg 2 som tar tid, för att istället för att skicka det sorterade avfallet till återvinning envisas restauranger med att blanda ihop skräpet igen och skicka det till förbränning.

Men det känns ju i alla fall hoppfullt att McDonalds jobbar löpande med frågan. Det kommer säkert inte ta mer än 25 år till innan steg 2 i planen är genomförd. Då är det bara att hoppas att kunderna inte tröttnat på att sortera vid det laget. Det vore ju tråkigt om kunderna börjat blanda soporna när restaurangkedjans 50-åriga löpande arbete äntligen gett frukt, så allt fick börja om från noll igen.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: