frying pan with cooking pork
Photo by Geraud pfeiffer on Pexels.com

Naturkött låter väl bra? Absolut. Naturkött från Brasilien då? Kanske inte lika bra. Men det står ju ändå ”natur” och natur är väl bra? Nja. Kanske inte om ”natur” syftar på naturen som skövlas för att tillgodose de svenska konsumenternas vilja att handla billigt kött. Köttimportören Norvida, importören av Skövlanaturköttet i Sverige, tror inte på bojkott. De förespråkar dialog istället. En bekväm inställning om man vill fortsätta tjäna pengar på något ohållbart. Man undrar ju lite hur dialogen mellan Norvida och de brasilianska köttbönderna ser ut. Så här kanske:

”Kan ni inte sluta skövla biologiskt värdefulla naturområden?”

”Nej.”

”kom igen då!”

”Nej.”

”Men kanske lite längre fram?”

”Möjligen jävligt mycket längre fram om det finns några sådana områden kvar då.”

”Bra! Det här var en givande dialog tycker jag.”

”Glad att du gillade den.”

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: