photo of an industrial factory emitting smoke
Photo by Pixabay on Pexels.com

Dagens kluring: Hur ställer man tuffare utsläppsminskningskrav på industrin och låter dem fortsätta släppa ut lika mycket som vanligt på samma gång? Svar: Man låter bara kraven gälla hypotetiska nya industrier som kanske kommer starta någon gång i framtiden.

Man skulle lätt kunna avfärda politikerna och deras utredare som idioter, men man måste erkänna att de är problemlösare av rang. Till och med trollkonstnärer. Delbetänkandet från den pågående utredningen om hur den nuvarande lagstiftningen kan anpassas för att främja Sveriges utsläppsmål är ännu ett exempel på den saken. Förmodligen kommer de fortsätta trolla och trixa och likt orkestern på Titanic fortsätta underhålla ända tills båten sjunker i havet.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: