De senaste åren har en rad giftiga bekämpningsmedel förbjudits inom EU för att de har förödande hälsoeffekter för lantbrukarna som använder dem. Nu har det kommit fram att EU ändå låter kemikalieföretagen bakom gifterna fortsätta producera dem för export utomlands. Man undrar ju hur det lät på mötet när politikerna kom fram till den lösningen. Kanske något liknande det här:

”De där giftiga kemikalierna som förbjöds nyligen är ett problem.”

”Vi var tvungna att förbjuda dem. De är ju direkt dödliga för människor.”

”Ja, men hur ska det gå för de stackars kemikaliefabrikerna som tillverkar skiten? Det blir ju massor av förlorade arbetstillfällen.”

”Inga problem. Låt dem exportera giftet till andra länder där de inte är förbjudna. Ingen bryr sig om fattiga människor ändå. Det blir en win win. De får kemikalierna de behöver för att lyckas exportera all mat vi behöver i Europa och vår giftindustri fortsätter blomstra.”

”Lysande Sickan! Lysande!”

Det är ju naivt att inbilla sig att ett förbud innebär att det förbjudna är förbjudet även för dem som producerar maten vi äter.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: