De flesta som börjar dumpstra får en chock när de ser vilka vansinniga mängder fullt ätbar mat och fungerande förbrukningsvaror som kastas. När man hållit på ett tag vänjer man sig vid det sjuka och störs inte så mycket av det längre. Men då och då slås man ändå av hur galet det är att det makalösa svinnet bara fortsätter och fortsätter vecka efter vecka år efter år. Butikskedjorna påstår att de jobbar hårt mot svinnet, men tittar man i deras soptunnor ser man snabbt att det bara är bullshit.

Den här gången hittades tvättmedel som kastats för att en förpackning gått sönder och kladdat ner de andra, godis som kastats för att bäst före-datumet närmades sig, frukt och grönsaker kastade för att någon blivit dålig i ett flerpack eller för att de fått lite fläckar på skalet och tandkräm som kastats av oklar anledning.

Allt hittades inte under den här turen. Vid ett av ställena träffade jag två supertrevliga dumpstrare. Vi delade på fynden. Och sedan undrade de om jag var kunde vara bussig nog att följa med dem hem och plocka hem choklad. De hade tagit så mycket för ett tag sedan att hela hallen var översvämmad. Självklart ställde jag upp.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: