Svinnet fortsätter. Tog en sväng med cykel till två av de närmaste butikerna. Efter den första lutade det åt att det skulle bli årets onyttigaste tur. 47 Snickers och 14 pizzadegar. Men det kompenserades delvis på nästa. En massa sparris, vitlök, potatis, havregryn, grapefrukt, klementiner, päron, broccoli, paprika, tomater. Det finns produkter som dyker upp i stora mängder gång på gång i samma butikers sopor. Då handlar det oftast om att butiken har tecknat upp sig för att köpa en viss mängd varje vecka och är tvungen att göra det även om produkten inte säljer. De där pizzadegarna är antagligen en sådan produkt för de dyker ofta upp på samma butik och jag tror knappast de anställda är så klantiga att de inte märker det. Att butiker tvingas teckna upp sig för en produkt lång tid framöver är ett av fenomenen som behöver upphöra illa kvickt om vi ska komma till bukt med matsvinnet.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: