På slutet har jag hittat så lite flytande tvål att den för första gången på länge tagit slut. Har ett gäng fasta tvålar som jag dumpstrat för flera år sedan, men fast tvål funkar inte riktigt lika bra här hemma. Så jag testade att göra om en fast tvål till flytande. Även om den fasta tvålen inte är dumpstrad blir det ju mycket billigare. Som kunde betalar man sjukt mycket pengar för vatten.

Gjorde så här:

  1. Rev en fast tvål till tvålflingor.
  2. Kokade upp tre liter vatten och slog över.
  3. Blandade i en skvätt olja och e-vitamin (för hållbarheten) och rörde om.
  4. Lät det stå ett dygn.
  5. Mixade med en stavmixer.
  6. Hällde upp på flaskor.

Resultatet blev en flytande tvål som är lite seg, men fungerar. Jag ska testa att korrigera receptet lite nästa gång jag gör. För att vara första gången blev det ändå helt okej.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer tips: