Att världen är galen visste vi redan, men den senaste tiden har den blivit ännu lite mer galen. För en tid sedan drog oljejätten Greenpeace inför rätta och i förrgår vann de. I fortsättningen står det klart att miljöaktivisterna inte har rätt att protestera vid Shells övergivna oljeriggar i Nordsjön. Bakgrunden är att Shell planerar att lämna fyra gamla oljeriggar, som innehåller 11 000 ton olja och som i så fall kommer att läcka ut i havet. Sedan 1998 finns ett förbud mot att dumpa oljeplattformar i nordöstra Atlanten, men Shell begärde ett undantag från den brittiska regeringen och innan Greenpeace uppmärksammade saken och gjorde sin aktion tydde allt på att undantaget skulle gå igenom, vilket kunde ha blivit ett prejudikat som lett till massdumpningar av oljeriggar. Nu ska frågan behandlas en gång till. Shell fick rätt om förbudet att protestera. Låt oss hoppas att världen ändå inte är så galen att den låter företag dumpa tusentals ton olja i havet.

Läs mer om Shell och Greenpeace här och här.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook!