Svinnet fortsätter. När jag var ute och dumpstrade den här svängen fick jag en idé. Som det är nu har alla kommuner livsmedelsinspektörer som kontrollerar att alla livsmedelsverksamheter, som matbutiker, restauranger, storkök och producenter sköter hygienen och hanteringen av livsmedlen för att folk som äter där inte ska bli matförgiftade. Vore det inte på sin plats att det även fanns svinninspektörer, som kontrollerade att livsmedelsverksamheter håller sitt svinn nere på en rimlig nivå (lite svinn är ju oundvikligt)? För att det ska vara effektivt måste nog dock lagstiftning till, som att förslaget i Maria Gardfjells motion att alla verksamheter ska ha en avsättningsplan för svinnet. Vill man göra det enkelt och använda sig av ett redan befintligt system så skulle ju dagens livsmedelsinspektörer även kunna kontrollera svinnet under förutsättning att det avsätts med resurser förstås eftersom det innebär mer arbete.

På den senaste turen säkrades det mesta inför Halloween. En enorm pumpa, massor av godis (tyvärr kommer det aldrig några bus eller godis-ungar hem till oss). Hittade även lite frukt och grönsaker och en påse ris.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för att få inläggen i ditt flöde.