Äpplen är ett av de vanligaste fynden i affärernas soptunnor alla tider på året. Oftast handlar det om ett eller två dåliga i påsar eller att de i lösvikt fått någon stöt. Oftast är de importerade från Nederländerna eller Italien. Ganska ofta från Chile eller Argentina och ibland från Nya Zeeland. Ett rejält systemfel när frukt fraktas så långt, men ändå inte värderas högre än att det anses som för mycket jobb att öppna en förpackning och plocka bort det äpplet som blivit fult i skalet. Uppskattningsvis är 80 procent av alla frukter och grönsaker vi hittar slängda på grund av att de säljs i flerpack och en eller två blivit dåliga. Om de stora butikskedjorna ville ta tag i matsvinnsfrågan på allvar så skulle de börja sälja alla frukter och grönsaker på lösvikt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för att få blogginläggen i ditt flöde.