Jag har ju tidigare skrivit en hel del om det som slängs i matbutikers sopor. Nu är det andra butikers tur att få besök i sina containrar. Först ut är sport- och vildmarkskedjan XXL. För en tid sedan hittade jag kläder som skurits sönder och dumpats i en av deras containrar. När jag fortsatte besöka den visade det sig inte vara någon engångsföreteelse. Kläder, skor, wakeboards, joggingbarnvagnar. Allt systematiskt förstört. Jag har nu skrivit en artikel i Aftonbladet som går att läsa här. En av de intressantaste sakerna som kom fram i artikeln var att XXL och andra butiker för att följa leveransavtalen med flera klädföretag tvingas förstöra kläderna innan de slängs. Det här var garanterat inte det sista jag skrev om det här. Om någon har möjlighet att visa mig ett sådant kontrakt får hen väldigt gärna höra av sig.

Gilla Dumsptringslyx på Facebook för att hänga med!