Tar en kopp te i Sandviken efter en fin föredragsupplevelse i dag där jag pratade för över 100 kommunanställda inom främst bespisning. Jättebra respons och mycket frågor. Eftersom svinnet ofta ligger på höga nivåer i storkök är det ett område jag gillar extra mycket att prata om. I Sandviken har man jobbat en hel del med svinnet och lyckats med en halvering, vilket är jättebra. I de flesta kommuner finns det dock mycket kvar att göra. Det som är lite frustrerande men samtidigt hoppfullt är att det går att halvera svinnet med relativt lätta åtgärder och spara både pengar och miljö. Det finns inget att förlora, bara att vinna och ändå görs det alldeles för lite. Men att fler och fler uppmärksammar svinnet ger ändå lite hopp.

Intresserad av ett föredrag om matsvinn och dumstring? Läs mer och boka på SAJ.