Ja, nu när amerikanerna lyckats rösta fram den största jubelidioten man kan tänka sig till president känns ju en bojkott på sin plats. Att bojkotta allt amerikanskt är ju inte helt lätt förstås. Som dumpstrare är ju maten inga problem eftersom man ändå knappt köper mat. Att resa till ett land som bara släpper in en viss typ av människor är också otänkbart, men eftersom jag inte hade någon resa till USA planerad ändå så gör ju inte det någon skillnad.
Det svåraste är nog kulturkonsumtionen. Ingen musik från USA känns rätt hårt, men okej. Bara artister från Sverige och andra länder än USA på Spotify kanske funkar i fyra år ändå. Men visst ja, Spotify är ju delägt av en massa stora skivbolag som är amerikanska. Och vad ska man titta på? Bara svenska och norska program på SVT Play? Bojkotten hade varit betydligt enklare om The Pirate Bay hade varit lika bra som förr. Tips på ickeamerikanska tv-serier som går att se på ickeamerikanska streamingsajter tas tacksamt emot.