IMG_6080

Vi som har koll på bäst före-datum tycker ju att det är märkligt när folk slänger saker bara för att en siffra som står tryckt på paketet säger att du ska göra det. Men det är ändå något man kan förstå. Man kan inte riktigt begära att en person lägger en massa tid på att läsa på om mikrobiologi och livsmedels hållbarhet på sin fritid. Ofta gör man fynd som är mycket mer gåtfulla. Som det här som jag hittade i ett hushållssoprum. Någon hade gjort en utrensning som känns rätt ogenomtänkt. Tetrapack med krossade tomater och kidneybönor med 1-2 år kvar till datumet. Salt! Diskmedel, tvättmedel, tvål, WC-rengöring och potatismjöl med 3 år kvar till bäst före-datumet.

Ska personen aldrig äta krossade tomater eller salt igen? Har personen slutat diska, tvätta och göra rent toaletten? Frågorna är många. Jag har nästan lust att gå runt i huset och ringa på för att hitta personen så jag kan göra en intervju.