IMG_5586

I går kväll kollade jag en sväng i soprummet och hittade en kasse med massa kryddor i. Eftersom det är en sak man sällan hittar i affärernas sopor tog jag alltihop utan att kolla så noga. I morse blev jag förvånad när jag såg att det stod saffran på tre av påsarna (stora påsar dessutom) men sedan insåg jag att det är någon variant av saffran som knappast motsvarar den svenska. Tunisien stod det på en av påsarna och jag mindes att jag hört att någon slags kryddblandning med bara lite inslag av saffran säljs där. Är det någon som vet om de här kan tänkas gå att använda i grytor eller liknande? Eller är det bara någon som råkat på en turistfälla när de köpt ett set med kryddor? Innehållet i de andra påsarna borde väl i vilket fall gå att använda? Det kan väl inte vara särskilt lönsamt att förfalska svartpeppar?