IMG_5406

Att köttindustrin ser ut som den gör var en av anledningarna till att jag slutade äta kött för snart 15 år sedan. Men kött som faktiskt kommer till nytta är ju inte hälften så sorgligt som att en massa djur lider helt i onödan. Det här är vad vi hittade i en enda affärs sopor en kväll. Ett 50-tal grillade och färska hela kycklingar, cirka 15 paket fläskfilé och en massa korvar, skinkor och annat kött. De flesta hade mellan fyra dagar och tre veckor kvar till bäst före-datumet.

Lyckligtvis äter de jag dumpstrar med kött, så att åtminstone en del av det kommer till  användning. Jag har själv gjort ett par försök att äta dumpstrat kött bara för att det känns så onödigt att det ska eldas upp, men efter så lång tid utan fixar jag det inte. Det här är alltså bara från en butik. Hur många djur som föds upp och dödas helt i onödan i landet kan man bara spekulera i.